Cupping terapi (også kaldet vakuum terapi) er en særdeles effektiv behandlingsmetode til flere forskellige lidelser. Metoden har været anvendt i Kina i flere tusind år og hører ind under Traditionel kinesisk medicin (TCM). Behandlingen kan udføres på mange områder af kroppen, såvel som over specifikke akupunkturpunkter i kroppens meridiansystem.

Hvad er cupping godt for?

Cupping terapi kan hjælpe med at mindske smerter, lindre spændingerne, øge fleksibiliteten, restitution fra skader, lindre betændelse, øge frisk blod / lymfestrøm, og øge hele kroppens immunsystem.

Børn og cupping

Cupping er en nænsom behandling der med fordel kan bruges til børn. Der bruges et meget let sug på børn i forhold til voksne og de fleste børn synes at behandlingen er sjov. Tillid er vigtig mellem barn og behandler. Jeg demonstrerer gerne cupperne  på en af barnets forældre eller mig selv for at skabe tryghed.

Teknikker

Moving

Moving cupping er en velegnet metode til at behandle større områder af kroppen. Cupperne holdes i bevægelse ved hjælp af olie.

Flash

Cupperne sættes skiftevis fast og flyttes hurtigt efter på samme punkt eller flere punkter over større område. Metoden inviterer til at skabe flow og positiv aktivitet omkring området.

Stationær

Cupperne placeres stationært på et eller flere specifikke punkter og bliver siddende i 15 – 20 minutter.

“Bivirkninger”

Cupperne laver mærker på grund af det vakuum de skaber. Ligesom et sugemærke. Det gør ikke ondt, det er blot kosmetisk og mærkerne forsvinder oftest efter 3-10 dage. Hvis du skal have behandling og til stor fest i flot kjole med åben ryg dagen efter, kan det være en god ide lige at informere mig herom. 😉