Akupressur hører ind under akupunktur, hvor der arbejdes med meridianpunkter, som kan stimuleres med nåle eller tryk. Det er en behandlingsform med afsæt i traditionel kinesisk medicin og er baseret på kroppens meridiansystem. Når der er ubalancer og blokeringer i meridianerne, kan der opstå gener og ubalancer i kroppen.

Akupressur har fælles oprindelse med akupunktur og kaldes populært for akupunktur uden nåle. Akupressur har til formål at behandle kroppens energisystem, blot med manuel trykmassage og stimulering af meridianpunkter. I denne behandlingstype er der fokus på at opløse energiblokeringer i meridianbanerne og optimere flowet i kroppen.

Hvad er meridianer?

Kort fortalt kan meridiansystemet forstås således, at der løbet et net af “ledninger”, som forbinder sig til alle kroppens organer. Ifølge traditionel kinesisk medicin, kan der opstå sygdom og ubalancer, når energistrømmen blokeres. Langs alle meridianer ligger der energipunkter der kan frigive blokering og opløse stagnation, når der arbejdes på dem. Akupressur kan genoprette energiflowet i kroppen og bringe kroppen tilbage i naturlig balance.

Meridianerne løber både inde i kroppen og ligger på nogle dele af kroppen ganske tæt under huden. Mennesker der har gennemgået operationer, kan sommetider opleve følgereaktioner på grund af meridianer der er blevet brudt ved indgreb.